Hirdetés

Abban bízom, hogy a magyar elnökség sikeres lebonyolítása növeli Magyarország politikai mozgásterét az EU-ban – mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter a Demokratának. Eléggé jobbra tolódott Európa a szemléletváltáshoz? Miért iszik bort és prédikál vizet az Európai Néppárt? Segíteni fog a blokkolt uniós források megszerzésében a magyar elnökség? Miért zsarolja hazánkat az EU Bírósága? 

További témáinkból:

Békepárti siker

A mainstream sajtó és a fősodorhoz tartozó politikai szereplők persze folyamatosan hajlítgathatják a valóságot és próbálhatják a kommunikációs buborékjukból felülírni a valóság eseményeit, de az igazság az úgy fest, hogy az EP-választások után számos tagállamban erősödött meg a jobboldal  – nyilatkozta a Demokratának Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti listavezetője.

Polgári büntető

A jobboldal egyik fővárosi fellegváraként számon tartott XII. kerületben elsöprő választási győzelmet aratott a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. A korábbi vezetés kudarcát mutatja, hogy a viccpárt a Momentummal és egy civil jelölttel összefogva minden egyéni körzetet megnyert.

Árad a Tisza

Személyi kultusz, szektás rajongás vagy valami egészen más alakult ki a Tisza Párt vezére körül? És mennyire veszélyes ez a társadalmi jelenség?

A kultúravesztés megállítható

Miért vált szitokszóvá a poroszos jelző az oktatásról szóló tudományos és közbeszédben? Mit jelent a „kompetenciaalapú” oktatás az iskolákban? Lehetséges-e józan párbeszéd a közoktatásról a liberális és a konzervatív oldal között? Milyen következményekkel jár a felejtés kultúrájának trónra emelése? Setényi Jánossal, az MCC Tanuláskutató Intézetének igazgatójával ilyen és hasonló kérdésekről beszélgettünk.

Múltra épített jövő

Bár a kolostorkertek szerzetesei már a középkorban is foglalkoztak a termesztésével, a levendula hazai karrierje csak 1926-ban kezdődött el Tihanyban. De vajon hogyan alakult a sorsa ennek a sokoldalú gyógynövénynek az elmúlt alig száz évben, és ki volt Bittera Gyula, akinek örökségét ma egy házaspár, Hollán Éva és Nyárádi Zsolt viszi tovább?

Korábban írtuk