Hirdetés

Két éven belül másodszor látogatta meg a magyarokat Ferenc pápa. Nemrég megesett vizitjét egyesek üdvtörténeti eseménynek, mások történelmi fordulópontnak nevezik. Soltész Miklóssal, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárral beszélgettünk.


További témáinkból:

Roma felzárkózás
A hatalmas társadalmi erőfeszítéseknek és az egymásra épülő komplex felzárkóztatási programoknak köszönhetően az utóbbi tíz évben megkezdődhetett a mélyszegénységben élő cigány népesség felzárkóztatása, integrációja. Összeállítás adatokkal és személyes példákkal.


Történelmi léptékű drónháború
Dróntámadás érte a Kremlt. A pilóta nélküli légi járművek alkalmazása nem újdonság az orosz–ukrán háborúban. A konvencionális tüzérségi és harckocsiütközetek mellett a kezdetektől jelen van a high-tech hadviselés, a harcoló felek képességei pedig ezen a területen nagyjából kiegyenlítettek.


Ki lesz a törökök atyja?
Miben hasonlít Erdoğan pártja a Fideszhez, és mennyire szerezhetnek meglepetést az alevik? A török elnökválasztás az érzelmek választása lesz. Helyszíni riportunk Isztambulból.


A kihívás élteti
Az élsport töltötte ki az életét, mindent annak rendelt alá, de 23 év után pontot tett karrierje végére. Fájdalmas időszakon ment keresztül, amíg meghozta a döntését, az olimpiai álmát elengedte, a civil életében egyelőre kis célokat tűz ki maga elé. Az olimpiai ötödik, Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes cselgáncsozóval, Karakas Hedviggel beszélgettünk visszavonulása után.

Korábban írtuk