Az intézmény így nemcsak a városi óvodai férőhelyhiány csökkentésében, hanem a hátránnyal és fogyatékkal élő gyermekek integrációjában is komoly szerepet kaphat. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával létrejövő projekt idén nyáron indul és legkésőbb 2012 tavaszán zárul majd. A 11%-os önrésszel és a közel 100 millió forintos támogatással együtt a beruházás összértéke várhatóan több mint 112 millió forint lesz.

A Szentendrei Református Egyházközség 2009-ben vette át az Önkormányzat kérésére a város egyik legrégebbi óvodáját, amelyben a legszükségesebb állagmegóvási munkákat még tavaly az Önkormányzattal közösen végezte el az új fenntartó. A komolyabb felújítás pedig – az épület korszerűsítése, műszaki színvonalának javítása, csoportszoba-bővítés, illetve tornaszoba építése, mozgásfejlesztő eszközök és a fogyatékkal, illetve hátránnyal élők fejlesztésére szolgáló speciális fejlesztő eszközök beszerzése, valamint az óvoda teljes akadálymentesítése – a mostani sikeres pályázatnak köszönhetően valósulhat majd meg.

Szentendre és környéke országos viszonylatban is dinamikusan fejlődő térség – a fővárosból az agglomerációba költözők miatt a város lakossága 2001 és 2009 között 13%-kal, ezen belül is a 0-5 éves korúak száma 33%-kal növekedett, így városi és kistérségi szinten is jelentős problémát okoz az óvodai férőhelyhiány.

„Ez a beruházás komoly előrelépést jelenthet a város számára is, hiszen a férőhelybővülésen túl a korszerű torna- és fejlesztőszoba lehetővé teszi majd a mozgásterápián alapuló fejlesztési módszerek alkalmazását, a hátránnyal és fogyatékkal élő gyermekek integrációjának elősegítését is – a Nevelési Tanácsadóval aláírt szándéknyilatkozat alapján a más óvodákba járó gyermekek számára is. – tájékoztatott dr. P. Tóth Béla, az óvodát fenntartó Szentendrei Református Egyházközség lelkésze.”

A projekt idén nyáron indul és legkésőbb 2012 tavaszán zárul majd. A 11%-os önrésszel és a közel 100 millió forintos támogatással együtt a beruházás összértéke várhatóan több mint 112 millió forint lesz.