Hirdetés

Lánczi Tamás a műsor elején felidézte azt a brüsszeli intézkedéscsomagot, ami néhány éven belül felforgatná az életünket. Az Európai Parlament által elfogadott javaslat értelmében lényegében 2035-től betiltanák a belsőégésű motorokat. Lánczi Tamás erről és a lehetséges következményekről kérdezte vendégeit.

Várkonyi Gábor autópiaci szakértő elmondta, hogy a javaslatban egy nagyon apró részlet rejlik, ami pontosan megvilágítja a helyzetet, ugyanis a javaslatban nem a belsőégésű autók tiltása szerepel, hanem az hogy 2035 után nem lehetne forgalomba helyezni olyan autókat, melyek szén-dioxidot bocsátanak ki. A már meglévő belsőégésű motorokkal működő autókat tehát nem korlátoznák, viszont újonnan ezeket már nem lehetne forgalomba helyezni.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora arra mutatott rá, hogy elképesztő mértékben venné igénybe az elektromos autók gyártásához szükséges ásványkincseket az átállás, az néhány éven belül komoly problémákhoz vezetne az ellátásban.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak, az adás felvételét pedig a fenti videóban nézhetik meg.

Korábban írtuk