Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hivatalában fogadta Colleen Bellt, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét.A hivatalos találkozón a felek a magyar–amerikai kétoldalú gazdasági kapcsolatok további bővítésének lehetőségeiről tárgyaltak. Colleen Bell március 20-án látogatott el a Nemzetgazdasági Minisztériumba, ahol Varga Mihály, a tárca vezetője fogadta.

A szívélyes hangú megbeszélésen elsősorban a két ország gazdasági kapcsolatait tekintették át, különös tekintettel a jövőbeli együttműködés lehetőségeire. A találkozón mindkét fél kiemelt fontosságúnak nevezte a kölcsönösségen és bizalmon alapuló viszony megerősítését.

Varga Mihály utalt rá, hogy az Európán kívüli országok sorában a magyarországi export tekintetében az USA az első, importunkat tekintve a második helyen áll.

2014-ben a kétoldalú áruforgalom közel 6 milliárd forintot ért el – 10,5 százalékkal haladva meg az előző évi mértéket. A gazdasági tárca vezetője kiemelte: az ötven legnagyobb amerikai multinacionális vállalatból negyven működik hazánkban.

kormany.hu, fidesz.hu