A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium a világgazdasági környezet drasztikus változásai nyomán átmeneti nehézségekkel küzdő nagyvállalatokkal együttműködve cégre szabott megoldásokat dolgoz ki a munkahelyek megtartása érdekében – közölte a tárca a Hírszerzővel.

„Fontos feltétel, hogy egy egyébként életképes gazdasági társaságról legyen szó, amelynek megtorpanását valóban az általános nemzetközi bizalomhiány, a piacok szűkülése, a pénzügyi források kiapadása okozza, és nem mindezektől független szerkezeti, működési problémái” – írják közleményükben.

A Gyulai Húskombinát Zrt. vezetőivel folytatott korábbi tárgyaláson a gazdasági tárca jelezte, hogy közreműködik a cég problémáira való megoldás kialakításában. Amennyiben a vállalat kereskedelmi bankja a szükséges hitelt rendelkezésre bocsátja, úgy a Magyar Fejlesztési Bank megvizsgálja a felvett hitel maximum 80 százalékáig terjedő garanciavállalás lehetőségét.

A Gyulai Húskombinát likviditási gondokkal küzd. A gyulai önkormányzat a Fidesz-frakció kezdeményezésére a múlt héten egy rendkívüli testületi ülésen határozatot fogadott el, melyben kormányzati segítséget kérnek a gyár megmentésére. Ezt adták át hétfőn a szakminisztériumokban.

(Hírszerző)