Az i5invest és a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem Vállalkozási Központja februárban publikálta 2021-es európai tőke jelentését, melyben mind a kockázati, mind a magántőkealapok és azok alapkezelőinek eredményeit vizsgálták. A riport az új befektetésekről számszerűsítve számol be, míg az alapkezelők úgynevezett „erejét” a kezelt vagyon alapján állapítja meg. A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a közel 70 milliárd forint mértékű általa kezelt vagyon alapján nem csak az egyik legnagyobb magyarországi független kockázati- és magántőkealap-kezelő társaság, de az i5invest listáján is a 8. helyet szerezte meg a magántőkealap-kezelők összesített rangsorában, míg a magántőkebefektetéseket és – korai és növekedési fázisban lévő társaságokba történő – kockázatitőke-befektetéseket egyaránt megvalósító alapkezelők közt az előkelő 6. helyen szerepel. A GB & Partners – 2019. évben a hazai kockázati tőkealap-kezelők közül elsőként csatlakozva a rangos Invest Europe teljes jogú tagságához – így olyan rangos alapkezelők elit klubjába lépett mint a lengyel Enterprise Investors, vagy az Innova Capital.

Hirdetés

Az Alapkezelő az elmúlt évek során különböző iparágakban szerzett tapasztalatainak köszönhetően iparágspecifikus portfólió-csoportokat alkotva, a társaságok közötti szinergiákra alapozva a divatipar, az okos város, a fintech, az innovatív orvosi technológiák, valamint a gépgyártás területeinek szakértőjévé vált. Portfóliójának kiemelt, mára már nemzetközi szereplői: a fenntartható divatipar hazai hírvivője, a Nanushka; a digitális divatipar olasz képviselője a Sunnei; az ipari léptékű hatóanyag-tisztítási technológia elöljárója, a RotaChrom; az okos-város technológiák innovátora, az Asura Technologies; valamint a jövő technológiáit alkalmazó városi okos-parkolási rendszerek fejlesztője, építője és üzemeltetője, az EPS Global.

A GB & Partners 2021-es céljai közé tartozik erős európai és regionális szerepének további növelése, kezelt társaságai nemzetközi jelenlétének erősítése, valamint portfóliójának további bővítése és ezzel további innovatív társaságok növekedési lehetőségének biztosítása. Kiemelt célja továbbá új hazai és nemzetközi alapok indítása, a hazai know-how nemzetközi térhódításának, valamint a nemzetközi tőke Magyarországra és a régióra irányításának elősegítése.

Korábban írtuk