A kormány jövő hét szerdán nyújtja be a „biztonságos növekedés költségvetését”, amely a pénzügyi stabilitás megőrzése mellett a gazdasági növekedés, a biztonság, a családok megerősítését és a teljes foglalkoztatást célozza meg – közölte az MTI-vel a Pénzügyminisztérium (PM) csütörtökön.

A közleményben kiemelték: a Költségvetési Tanács (KT) egyetértett azzal, hogy a jövő évi költségvetés a parlament elé kerülhessen.

A KT véleményében rámutatott: „a tervezett 4,1 százalékos gazdasági bővülés és a GDP-arányában kitűzött 1,8 százalékos hiánycél elérhető, a különféle bevételi és kiadási előirányzatok pedig összhangban vannak a várható költségvetési és gazdasági folyamatokkal” – írták.

A minisztérium a tanács azon észrevételére is emlékeztetett, miszerint a strukturális egyenlegnek közelítenie kell a középtávú költségvetési célhoz.

A kormány megnyugtatónak tartja a független testület véleményét, és így az abban foglalt megállapításokra tekintettel folytatódik a kormányzati munka – összegezte a PM.