Feldman Zsolt Czerván Györggyel, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott, az agrárgazdaság aktuális kérdéseivel foglalkozó gazdafórumon arról beszélt, hogy a kormány által megnövelt forrásokból a gazdálkodók modernizálhatták a gazdaságaikat és új élelmiszeripari kapacitások létesülhettek.

Hirdetés

Hozzátette, hogy ebből a pénzből olyan agrárgazdálkodási programok indulhatnak el, amely a gazdálkodók számára új előnyöket és jobb jövedelemtermelő képességet jelent. „A magyar földön előállított értékek itt fognak maradni, ebben az országban, így az agráriumhoz kötődő térségnek a jövőjét közösen tudjuk építeni” – fűzte hozzá az államtitkár.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta azt is, hogy a kormány odafigyelt, hogy a gazdálkodók tavasszal megkapják a tavalyi támogatási forrásokat. Hozzátette, a kormány a lehetőséget szeretné biztosítani a Megújuló Vidék Agrárium Programmal és eszerint tervezi a közös agrárpolitikai források felhasználását. „Tervezzenek előre, gondolkodjanak középtávon, ahogy a saját gazdaságuk fejlesztése ezt igényli” – fűzte hozzá a gazdálkodóknak Feldman Zsolt.