Fotó: MTI/Vajda János
Koncz Zsófia államtitkár beszédet mond a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Kutatóintézet együttmûködési megállapodásának aláírásán az egyetemen 2022. július 6-án

Koncz Zsófia a Miskolci Egyetem és a Bay Zoltán Kutatóintézet együttműködési megállapodásának aláírása alkalmából hozzátette: megduplázták a ráfordításokat a kutatás-fejlesztésre, és 2010 óta Európában Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben – megkétszereződött – a kutatók száma.

Hirdetés

Azt mondta, a 20. század kimagasló technológiai fejlődést hozott, és ez különösen igaz a kutatóintézet névadójának, Bay Zoltán fizikusnak a halála óta eltelt harminc évre. Ezekre a változásokra a kutatóknak, az egyetemeknek és a vállalkozásoknak is reagálniuk kell – jegyezte meg.

Kiemelte: ez a kutatóintézet első együttműködési megállapodása, amelyet egyetemmel kötött, ezzel is segítve a vállalkozói világot. A Miskolci Egyetem egyébként is nagy hangsúlyt fektet a duális képzésre – hangsúlyozta.

Az államtitkár közölte: azt kívánja, hogy a megállapodással a Miskolci Egyetem és a kutatóhálózat olyan eredményt érjen el, amely a magyar gazdaság versenyképességét növelni tudja.

Korábban írtuk