Fotó: Tállai András László, Facebook
Hirdetés

A pénzügyminiszter helyettese szerint a mások mellett Joe Biden amerikai elnök által is szorgalmazott elképzelés azt mutatja: a nagyhatalmak a befektetésekért folyó nemzetközi versengést úgy akarják megnyerni, hogy elveszik a szabad döntés jogát a többi országtól.

Nemrégiben nyújtotta be a kormány az Országgyűlésnek a jövő évi adótörvényeket, ezekből és a már megszavazott javaslatokból látszik, a kabinet milyen elv mentén alakítaná a következő időszakban a közteherviselés rendszerét.

Jövőre ismét csökken a munkáltatók adója, miközben személyi jövedelemadó-mentességhez jutnak a 25 évnél fiatalabb munkavállalók. Ez a két intézkedés önmagában évi több mint háromszázmilliárd forintot hagy a gazdaságban. Az adócsökkentés politikája tehát folytatódik

– mondta a Magyar Nemzetnek Tállai András. A pénzügyminiszter helyettese ugyanakkor megjegyezte: miközben a magyar kormány a terhek mérséklésével indítja újra a gazdaságot, addig a nemzetközi színtér egyik legfontosabb törekvése, az úgynevezett globális minimumadó kialakítása éppenséggel adóemelést szorgalmaz. Az elképzelésnek Joe Biden amerikai elnök személyében komoly támogatója akadt.

A cikk folytatása a Magyar Nemzet oldalán olvasható.

Korábban írtuk