Hirdetés

A közleményben hangsúlyozzák, a Nemzetközi Beruházási Bank az egyik legnagyobb befektetője lett a magyar kötvénypiacon kibocsátott első zöld vállalati kötvénynek, amelyet a CPI Hungary Investments Kft. hozott forgalomba.

A közlemény szerint a Magyar Nemzeti Bank mellett a vezető magyar kereskedelmi bankok, biztosítótársaságok és befektetési alapok szintén a kötvény befektetői között voltak.

Jozef Kollar, az NBB igazgatótanácsának első alelnöke a bank közleményében kiemelte, az ehhez hasonló műveletek támogatása összhangban van az NBB multilaterális fejlesztési bank feladataival, és örömükre szolgál, hogy részt vehetnek ennek a kísérleti kezdeményezésnek magyar piacon való alkalmazásában.

Múlt héten a Magyar Nemzeti Bank közölte, hogy megtörtént az első hazai zöld vállalatikötvény-kibocsátás a Növekedési kötvényprogramban (Nkp), a CPI Hungary Investments Kft. (a CPI Property Group tagja) 30 milliárd forint (87 millió euró) össznévértékű, 2,25 százalékos kuponú, 10 éves futamidejű zöld vállalati kötvényt hozott forgalomba.

Korábban írtuk

A CPI Hungary Investment Kft. zöld vállalatikötvény-kibocsátása szervesen illeszkedik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Zöld programjában megfogalmazott célokhoz.