Fotó: MTI/Illyés Tibor, szerkesztett

A Fidesz szerint a szocialisták tönkretették az országot és alig emelték a minimálbért.A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az MSZP alelnökének sajtótájékoztatójára reagált. Gúr Nándor azt mondta, hogy hazugok a statisztikák, az elsődleges munkaerőpiacon ugyanis az elmúlt években mértékadó módon nem nőtt a munkahelyek száma; ráadásul a minimálbér idei emelése is megkésett.
    
A Fidesz azt írta, hogy a szocialisták semmit sem változnak: ma is hazudnak, elvitatják Magyarország és a magyar emberek teljesítményét, miközben ők azok, akik tönkretették az országot. Megduplázták a munkanélküliséget, sorozatosan emelték az adókat és megalázóan alacsony béreket fizettek a munkavállalóknak, elvettek egyhavi nyugdíjat és háromszorosára emelték a gáz árát – tették hozzá.
    
Hangsúlyozták, hogy a szocialisták az elmúlt években sem támogatták – sőt megtámadták – az adócsökkentéseket, a béremeléseket, a rezsi- és az áfacsökkentést.
    
Úgy folytatták, hogy a Fidesz kormányzása óta Magyarország erősödik: egyensúlyban a költségvetés, tartós növekedési pályán a gazdaság, csökken az államadósság. Rekordszinten a foglalkoztatás, 2010 óta 12-ről 4,5 százalékra mérséklődött a munkanélküliség, csökkennek az adók, nőnek a bérek – sorolták.
    
A Fidesz négy év alatt nagyobb mértékben emelte a minimálbért, mint a szocialisták nyolc év alatt – januártól további 15 százalékkal nő a minimálbér és 25 százalékkal a szakmunkás-minimálbér.
    
A szocialisták kormányzásával szemben ma a fiatalok is minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy Magyarországon vállaljanak munkát, saját otthont tudjanak vásárolni és gyermeket tudjanak vállalni. A baloldallal ellentétben a kormány nem migránsokkal akarja betelepíteni az országot, hanem a magyar fiatalokat és családokat segíti – olvasható a közleményben.

MTI