Fotó: MTI/Komka Péter
Hirdetés

Borbély László András kiemelte: idén 2000 milliárd forint fölé nőtt a kincstár lakossági ügyfeleinek állampapír-állománya. A növekedés az elmúlt évben ugrásszerű volt, elérte a 45 százalékot, 2013-hoz képest pedig megnégyszereződött az állampapír-állomány, amelynek több mint fele a fővároshoz és Pest megyéhez kötődik.

Ezzel párhuzamosan a MÁK aktív ügyfeleinek száma is bővült, elérte a 430 ezret – közölte, jelezve, hogy ekkora ügyfélkör színvonalas kiszolgálásához egyaránt fontosak a személyes megjelenést biztosító értékesítő helyek és az elektronikus elérés könnyítése, kiterjesztése is.

Utóbbira utalva elmondta, hogy tavasz óta ügyfélkapun keresztül is lehet Start-számlát nyitni, és ez a lehetőség „akkora lökést adott a rendszernek, hogy az elmúlt 2 hónapban dupla annyi – több mint 6000 – számlát nyitottak, mint korábban 8 hónap alatt”.

Korábban írtuk

Az elnökhelyettes kitért arra is, hogy országszerte 22 teljes körű szolgáltatást nyújtó, nagyobb létszámú értékesítési irodát és további 55 kisebb értékesítési pontot működtet az államkincstár, utóbbiak nyitva-tartása korlátozottabb, ám működési rendjük igazodik az érintett település, illetve térség igényeihez.

Horváth László, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a mutatók alapján úgy tűnik, a lakossági bizalom töretlen a magyar állampapírok iránt.

A fokozódó kereslet arra utal, hogy az emberek bíznak ebben a befektetési formában, bíznak a kormány garanciájában, egyszersmind a jövőben – mondta. Hozzáfűzte, hogy Gyöngyös szerepe lakosságarányát figyelembe véve kiemelkedő a Heves megyei állampapír-jegyzésben, mivel meghaladja a 20 százalékot.

Hiesz György, a város polgármestere elmondta: az új értékesítési pont Gyöngyös legforgalmasabb területén nyílt meg, a Magyar Államkincstár és a helyi önkormányzat együttműködésének köszönhetően. A helyhatóság egy korábbi belvárosi virágüzlet megüresedett helyiségét biztosította az értékesítési pont kialakításához, melynek átadása a koronavírus-járvány miatt több hónapot csúszott.