Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács delegációja volt a Pénzügyminisztérium vendége. Az együttműködés legfontosabb Európán kívüli gazdasági partnerünkkel folytatódik. 🇭🇺🇺🇸🤝

Gepostet von Varga Mihály am Donnerstag, 8. Oktober 2020
Hirdetés

Kiemelte, a Magyarországon működő amerikai nagyvállalatok vezetői megerősítették, hogy az amerikai cégeknek a magyar gazdaságba vetett bizalma töretlen.

Varga Mihály szerint ennek jelentőségét mutatja, hogy 1700 amerikai tulajdonú vállalat 106 ezer embernek ad munkát Magyarországon. Az országban lévő amerikai tőkebefektetések pedig a legutóbbi adatok szerint meghaladják a 11 milliárd eurót.

Közölte, a magyar cégeket is segítik, hogy ki tudjanak lépni az amerikai piacra. A magyar befektetések értéke már elérte a 1,5 milliárd eurót az Amerikai Egyesült Államokban.

Folytatják a két oldalú kapcsolatok erősítését, a beruházások támogatását, mert ezek jelentik a kiutat a válságból – jelentette ki a pénzügyminiszter.

Korábban írtuk


☝️ Ma reggel amerikai nagyvállalatok vezetőivel tárgyaltunk. 🇺🇸 A hazánkban jelenlévő 1700 amerikai cég 106 ezer magyar…

Gepostet von Varga Mihály am Donnerstag, 8. Oktober 2020