Fotó: MTI/Mészáros János
Hirdetés

Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az átadás előtt a helyszínen tartott eseményen elmondta: az ipari park fejlesztése biztosítja Jászapáti város és környéke további lendületes gazdasági fejlődését.

Kitért arra is, hogy a Jászapátiba eddig érkezett 4,3 milliárd forintból 2,3 milliárd forint a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) 68 milliárd forintos megyei keretéből származik, amelyből a Jász-Nagy-Szolnok megyei önkormányzat gazdálkodott az elmúlt években.

Szólt arról, hogy a magyar kormány a hangsúlyokat alapvetően a beruházásokat, a gazdaság távlati növekedését megalapozó intézkedésekre helyezi továbbra is, és kitüntetett figyelmet fordítanak a munkahelyteremtésre. A járvány harmadik hullámát követően több mint 4,5 millió ember dolgozik Magyarországon – mondta, megjegyezve: sikerült az elmúlt hónapokban visszaépíteni a tavaly márciusban – nagyrészt időlegesen – megszűnt munkahelyeket. Sikerült megteremteni azt a gazdasági alapot, amelyből kiindulva optimistán néznek a jövőbe és úgy vélik, hogy a gazdasági növekedés már az év második felében visszatérhet az utoljára 2019-ben tapasztalt növekedési szinthez.

Emlékeztetett, hogy a 2020-as költségvetésből a GDP több mint 20 százalékát fordították a magyar vállalkozók, kis- és középvállalkozások, a magyar gazdák, az egészségügyi dolgozók extra támogatására annak érdekében, hogy fel tudják venni a harcot a járvánnyal szemben.

Korábban írtuk

Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselője a Jászapátiban, az elmúlt időszakban megvalósult beruházásokat sorolta fel. Említette például, hogy megújult a templom, a főtér, bölcsőde, iskola, utak, hamarosan átadják a jászapáti strandon a csúszdaparkot, új lőtér épül. Hozzátette: a gazdaságpolitika célja, hogy Magyarország a válságot követően is a leggyorsabban fejlődő államok között legyen. Az ipari park további vállalkozók, munkahelyteremtő cégek számára biztosít új lehetőséget- tette hozzá.

Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke üdvözölte a beruházást. Az ipari park rendkívül jól megközelíthető és kiváló infrastruktúrával rendelkezik – mondta. Terveik között szerepel további munkáltatók városba „csábítása”, ennek érdekében további beruházást terveznek – közölte.

Farkas Ferenc, Jászapáti polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a most megvalósult projekt 26 hektárt érint, ebből mintegy 9 hektár önkormányzati terület. Az ipari park korszerűsítéséről elmondta: a 2017 és 2021 között megvalósult beruházás során infrastrukturális fejlesztések, bővítések történtek. Ezek között említette az utak építését, a vasúti rakodótér modernizálását, a villamos energia-, a földgáz-, illetve a hírközlési hálózat korszerűsítését. Továbbá az ivóvíz-, a szenny- és csapadékvíz rendszerek teljesebb kiépítését. Elmondta, hogy már vannak komolyan érdeklődő vállalkozók.

A kivitelező a HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. volt.