Borsodivánka Község Önkormányzata 2009-ben ÉMOP-3.1.3/A-09-2009-0017 azonosítószámú „Borsodivánka község településfejlesztése” címmel nyújtott be pályázatot az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez. A beruházás megvalósítására 60 744 383 Forint támogatást ítéltek meg, amelyhez az önkormányzatnak 6 749376 forint önerőt kell biztosítani. A projekt nyitórendezvényét szeptember 1-jén tartották meg, ahol a település polgármestere, Bogdán József ismertette, mutatta be a pályázat tartalmát.

A beruházás keretében felújításra kerül a település kilenc utcájának burkolata: a József Attila utca, az Arany J. utca, a Szabadság utca, a Petőfi utca, a Somogyi B. utca, az Ady E. utca, a Táncsics utca, az Ifjúság utca, valamint a Névtelen utca. Összesen mintegy 10 628 m2 nagyságú útfelület kap új burkolatot. Az útépítési munkák értéke bruttó 58, 6 millió forint.

A Pályázatban szerepel a Béke úti buszvárók átépítése, a fellépő térburkolat készítése, amelynek összköltsége bruttó 3 millió forint. Ezzel a fejlesztéssel a rossz állapotú lemez buszvárók kerülnek átépítésre tetszetős megjelenésű, fa szerkezetű buszváróra. A kivitelező, HEDÚT’ 91 Kft. szeptember 6-án kezdi el a munkát, s előreláthatólag még e hónap végére el is készül a beruházás.