Egyre többen veszik igénybe a kormány otthonteremtési kedvezményeit, és ez már a lakásépítések számában is megmutatkozik – közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön az MTI-vel.

Az államtitkár a Központi Statisztikai Hivatal friss adataira reagálva kifejtette: a lakásépítési engedélyek és bejelentések száma két és félszerese az egy évvel ezelőttinek, emellett az új lakások száma is jelentősen, 14 százalékkal nőtt. Ezekből az adatokból is látszik, hogy a gazdaság stabil lábakon áll, Magyarország erősödik – húzta alá.

Dömötör Csaba véleménye szerint az előttünk álló időszakban tovább fokozódhat a lakásépítési kedv, hiszen akkor valósulhatnak meg azok a fejlesztések, amelyekről az otthonteremtési kedvezmények bejelentését követően született döntés.

Hozzátette: a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri az otthonteremtési program tapasztalatait. Azt szeretnék elérni, hogy minden magyar család saját ingatlanhoz jusson, elérhető áron.

Az otthonteremtést nemzeti ügynek tekintjük, ezért a jövő évi költségvetésben 211 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra – mondta. Hozzátette: amíg a polgári kormány hivatalban van, mindenki számíthat az otthonteremtési támogatásokra.

MTI