Fotó: MTI, archív, illusztráció
Hirdetés

A közleményben hangsúlyozták, hogy az NHKV Zrt. 2019-ben stabilizálta pénzügyi helyzetét, növelte működésének hatékonyságát, tevékenységével hozzájárult a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzéséhez.

Kiemelték, a társaság felgyorsította a számlák kiállításának folyamatát, az elmaradásokat felszámolta, így az ügyfelek tavaly időben kapták meg számláikat. Újraszervezték a kintlévőség-kezelési folyamatot, a beszedettségi arány 80 százalékról 93 százalékosra nőtt.

Hangsúlyozták, az NHKV Zrt. koordinációs feladatkörében aktív szerepet vállalt a pandémiás helyzetben a közszolgáltató társaságokkal történő együttműködésben, a járványügyi veszélyhelyzetben a közszolgáltatásban nem volt fennakadás.

Korábban írtuk

Az NHKV Zrt. rámutatott arra, hogy működésének kiemelt célja a kormány klímapolitikájának támogatása, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése a nonprofit alapú szemétszállítás koordinálásával, a hulladékgazdálkodási rendszer továbbfejlesztésével. Az elmúlt években részt vettek a kormány és az Európai Unió támogatásával megvalósuló, a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást érintő fejlesztések szakmai, műszaki meghatározásában. Ennek eredményeképpen mára számos olyan beruházás, fejlesztés van folyamatban, amelyek hozzájárulnak a kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének megvalósításához – írja közleményében a NHKV.