Az első alkalommal 2005-ben meghirdetett Európai Vállalkozási Díj azon kiváló kezdeményezéseket ismeri el, amelyek innovatívak, nemzeti, regionális vagy helyi szinten kreatívan támogatják a vállalkozói tevékenységet, továbbá a piaci szemlélet és a fejlett vállalkozói kultúra meghonosítására nyújtanak hatékony megoldást.

A győztes magyar pályázatok az európai fordulóban az unió 27 tagállama mellett Izland, Norvégia és Törökország vállalkozásainak legkiválóbb projektjeivel kelhetnek versenyre a rangos elismerésért.

A továbbjutásra esélyes 14 pályázó: ADMATIS Kutató-, Gyártó- és Kereskedelmi Kft., DBH Group, Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, H.O.W. Projekt Kft., Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM), Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, Magyar Posta Zrt., Nit-AFT Fuvarozási és Logisztikai Oktatási Központ Kft., PuncsHázak Kft., Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft., Spin Off Klub, Textilipari Műszaki és Tudományos Egyesület.