Fotó: Szijjártó Péter, Facebook
Hirdetés

A külügyminiszter a Várda Meat Kft. kisvárdai baromfimelléktermék-feldolgozóüzemének átadója alkalmából nyilatkozott. A 2019 elején megkezdett, 5,3 milliárd forintos beruházáshoz az állam 1,6 milliárd forintos támogatást nyújtott, a cég pedig ezáltal a meglévő huszonegy munkahely mellett további ötven újat hoz létre.

A beruházás megvalósulásával a vállalat évente 3500 tonna prémium minőségű húslisztet, 2500 tonna takarmányzsírt és 2300 tonna toll-lisztet fog előállítani. Ezt állateledel, haltáp, illetve kozmetikai termékek előállítása során használják fel. A termelés mintegy 55 százaléka exportra irányul, ami a miniszter szerint fontos, ugyanis Magyarország a 11. legnyitottabb gazdaság a világon.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy Magyarország akkor kerülhet az új világgazdasági korszak nyertesei közé, ha minél több beruházást tud vonzani, ugyanis ezek teremtenek munkahelyeket, majd eredményeznek gazdasági növekedést.

Jó hírnek nevezte, hogy az idei második negyedévben 10,8 százalékkal nőtt a beruházások értéke, s jelenleg 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik Magyarországon. Továbbá hangsúlyozta, hogy napjainkban 4,7 millióan dolgoznak az országban, többen, mint a rendszerváltás óta bármikor.

Korábban írtuk

Végezetül rámutatott, hogy a gazdaság nem lehetne sikeres a vidék élelmiszeripara nélkül, illetve méltatta, hogy a járvány alatt sem volt semmiféle ellátási zavar az országban.