Fotó: mti, archív

Magyarországon kiegyensúlyozott és tartósan magas ütemű a gazdasági növekedés, a kedvező folyamatok fennmaradását a külső környezet is támogatja – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Amerikai Közgazdasági Társaság elnökével, Olivier Blancharddal folytatott találkozóján. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki közleménye szerint a tárcavezető a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy Magyarország az uniós átlag feletti növekedésnek köszönhetően vonzó célpont a befektetők számára. Ezt többek között a bővülő beruházások is alátámasztják, mindennek eredményeként folyamatos Magyarország felzárkózása a legfejlettebb országokhoz. Varga Mihály hozzátette: a hatéves bérmegállapodásnak köszönhető jelentős béremelkedés pedig kedvező hatást gyakorol a fogyasztásra.

Olivier Blanchard közgazdász professzor a Peterson Institute vezető kutatója, a Harvard Egyetem és a Massachusetts Institute of Technology (MIT) egykori tanára, 2008 és 2015 között a Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdásza volt – olvasható a minisztérium közleményében.

(MTI)