Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról. Részletek a videóban.

❗️Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról. Részletek a videóban! 🎦

Posted by Varga Mihály on Monday, September 13, 2021
Hirdetés

Ezt kérhetik: a nyugdíjasok, a gyermeket várók, illetve nevelők, a közfoglalkoztatottak és azok a magánszemélyek, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük – mondta el a miniszter.

A vállalkozások esetében azok kérhetik a hosszabbítást, akiknek az árbevétele legalább huszonöt százalékkal esett az előző évhez képest – tette hozzá.

Fontos, hogy azok, akik hosszabbítani szeretnék a moratóriumot június végéig, erről a jogosultsági feltételek fennállása esetén nyilatkozniuk kell majd a bankjuknál. Tehát a bentmaradás nem automatikus – hangsúlyozta Varga Mihály.

Annak érdekében, hogy az érintetteknek legyen kellő ideje nyilatkozni a hitelmoratóriumban maradásról, a hitelmoratóriumot változatlan formában 2021. október 31-ig meghosszabbítjuk mindenki részére – mondta el.

Korábban írtuk

A Nemzeti Konzultációban a magyar emberek világos választ adtak: a válaszadók 91 százaléka támogatta a hitelmoratórium meghosszabbítását a rászorulók részére – ismertette a tárcavezető.

A hitelmoratórium valós segítséget nyújtott a válság során a munkahelyek és a családok életszínvonalának megvédésében – húzta alá.

A mostani döntés célja, hogy a gazdaság újraindításakor a rászorulók részére továbbra is megőrizzük ezt a védőhálót – emelte ki.

Aki viszont már képes és van lehetősége a törlesztőrészletek fizetésének folytatására, annak érdemes mérlegelnie a visszafizetés megkezdésének előnyeit is – zárta gondolatait Varga Mihály.