A közlemény szerint a díjakat olyan kiemelkedő szakemberek számára ítélik oda, akik hozzájárulnak a fiatal generációk tehetséggondozásához, pénzügyi tudatosságra neveléséhez.

Hirdetés

Matolcsy György a jegybank elnöke a közlemény szerint a díjátadón kiemelte: Szijjártó Péter áldozatos munkájának köszönhetően az országhatárokon átívelő oktatási kapcsolatok erősödtek, ezáltal kiszélesedtek a jövő tehetségeinek lehetőségei.

A nagydíj kézhezvételekor a miniszter rámutatott, hogy a tárca, valamint a nemzeti bank együttműködése komoly segítséget jelent a sikeres külgazdasági kapcsolatok elérésében.

A junior díj nyertese Farkas Dezső ifjú vállalkozó, Köztársasági Ösztöndíj nyertes, a Babson College MBA programjának tanulója, aki háromezer jelentkezőből a felvett húsz diák közé egyetlen magyarként került be. Emellett a Jövőt Építők Generációja Egyesület (JÉG) alapítója is, melynek missziója, a tehetséges és fejlődni vágyó fiatalok felkutatása és támogatása.

Korábban írtuk

Az ünnepélyes díjátadót követően, bemutatták a Nagy Pénzkönyvet, amelyről Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke, Fábián Gergely, az MNB ügyvezető igazgatója, Kolozsi Pál Péter, a MNB igazgatója, a Nagy Pénzkönyv szakmai lektora, valamint Tóth Csaba, a Magyar Nemzeti Múzeum muzeológus-numizmatikusa, a kötet szerzője és szerkesztője értekezett.

A Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági Díjat a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította, amelynek gondozását a Magyar Nemzeti Bank 2019-ben vette át, és az idei évben állami díjként alapította újra – idézte fel az MNB a közleményben.