Hirdetés

A lap csütörtöki számában felidézi, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tovább nőtt a foglalkoztatottak száma, a május-júliusi három hónapos időszakban az átlagos létszám 4 millió 518 ezer volt, 34 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,1 százalékra emelkedett. A munkanélküliek átlagos létszáma 158 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,4 százalékos volt.

Bodó Sándor kitért arra, hogy már több mint harmincezer álláskeresőt közvetítettek ki sikeresen az átalakított foglalkoztatási osztályokon, ismertebb nevén munkaügyi hivatalokban. A Munkaerőpiaci reformprogram hatására jelentősen javult az ügyintézés hatékonysága – mondta, hozzátéve, hogy a kiközvetítettek 96 százaléka három hónap után is munkában állt, ami jelentős eredménynek számít.

Az államtitkár kiemelte, hogy hatékonyabb a vállalati kapcsolattartás a hivatalokkal, így a cégek az igényeiket közvetlen módon jelezhetik, az erre kijelölt kapcsolattartó pedig olyan álláskeresőket közvetít ki az adott munkára, aki az előszűrés alapján megfelel a munkáltató elvárásainak.