Fotó: MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

A tárcavezető a Pappas Autó Magyarország Kft. új budapesti szerelőműhelyének átadásán elmondta, hogy a 900 millió forintos beruházást a kormány 282 millió forinttal támogatta, amiért a vállalat 700 munkahely megőrzését garantálta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy bár éles viták folytak a gazdasági válaszintézkedésekről a koronavírus-válság alatt, a kormány kitartott addigi politikája mellett, és meghirdette minden idők egyik legjelentősebb beruházásösztönzési programját, amelynek nyomán 2021 rekordév lehetett.

Ennek kapcsán pedig leszögezte, hogy az erről terjedő legendákkal szemben a kormány minden magyarországi települést támogat, így Budapestet is.

„Ezt jól jelzi, hogy versenyképesség-növelő támogatási program keretében 243 cég beruházását támogattuk a fővárosban, összesen 63 milliárd forint értékben, így segítve 160 milliárd forintnyi fejlesztés megindítását és 42 ezer munkahely megőrzését.”

Korábban írtuk

Beszédében a miniszter rámutatott, hogy a járműipar továbbra is a magyar gazdaság gerincoszlopa, amelynek termelési értéke tavaly 9400 milliárd forint volt, szemben a 2010-es 3600 milliárd forinttal. A lendület ráadásul szavai szerint idén is megmaradt, januárban 11 százalékkal bővült a szektor teljesítménye.

Majd kitért arra is, hogy a Magyarország és Ausztria közötti kereskedelmi forgalom értéke 22 százalékost növekedést követően 2021-ben meghaladta a 12,5 milliárd eurót, ami rekordnak számít. Az osztrák vállalatok pedig a második legnagyobb beruházói közösséget alkotják hazánkban – közölte.