Hetven százalékkal több vendég lesz a fővárosban a vizes világbajnokság idején, mint tavaly ilyenkor – derül ki a Szallas.hu friss elemzéséből.

A honlap csütörtöki közleménye alapján egy éjszaka átlagosan 17 960 forintba kerül, s főként az apartmanokra és a háromcsillagos hotelekre van kereslet. A portál adatai szerint a vendégek átlagosan 2,3 napig maradnak Budapesten a rangos sportesemény alatt, a magyarok közel 42 000 forintot, míg a külföldiek megközelítőleg 50 000 forintot költenek szállásra.

„Belföldről főként Nyíregyházáról és Miskolcról érkeztek foglalások erre az időszakra, a határon túlról pedig a lengyelek, szlovákok és románok intézték szállásukat a portálunkon keresztül” – mondta Mészáros Judit, a Szallas.hu marketingmenedzsere. Július 14-ére, 15-ére és július 20-ára már most közel teltházasak a szálláshelyek.

Az adatok szerint a nyíltvízi úszóversenyeknek otthont adó Balatonfüreden is közel 45 százalékkal nagyobb az érdeklődés a szálláshelyek iránt, mint tavaly nyáron ebben az időszakban. A vendégek átlagosan 3,7 napig tartózkodnak majd Füreden, a külföldi vendégsereg magját a szlovákok és németek adják.

„Egy éjszaka egy fő részére átlagosan körülbelül 10 000 forintba kerül a vb alatt, ami tavalyhoz képest közel 18 százalékos emelést jelent” – nyilatkozott Mészáros Judit.

A vizes világbajnokságot július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.

MTI