Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor
Hirdetés

Újra és újra kifejtette véleményét a rezsicsökkentéssel kapcsolatban Márki-Zay Péter. A baloldal jelöltje minden ezzel kapcsolatos megnyilvánulásában azt hangsúlyozta, hogy a kormányzat családoknak szóló költségcsökkentési intézkedése rossz volt. Ez az álláspont veszélyes volt már a néhány hónapja kezdődött nyugat-európai rezsipánik – amikor elkezdtek az egekbe szökni az energiaárak – idején is, most pedig, az orosz–ukrán háború miatt tovább emelkedő árak árnyékában különösen felelőtlen hozzáállás volt.

Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni – mondta Márki Zay Péter.

Ez a megjegyzés egyértelművé tette: a baloldal hatalomra kerülése esetén eltörölte volna a rezsicsökkentést, amely havonta átlagosan 32 ezer forintot takarít meg a magyar családoknak.

Egy másik alkalommal már sokkal konkrétabban fogalmazott a baloldal jelöltje, amikor kijelentette: a rezsicsökkentésnek azt a formáját, amit Orbán Viktor kitalált, azt nem szeretnénk fenntartani.

Korábban írtuk

Márki-Zay Péter hol környezetvédelmi, hol gazdaságpolitikai szempontokkal próbál érvelni a rezsicsökkentés ellen, csakhogy szakértők szerint egyik sem állja meg a helyét. A rezsicsökkentés ugyanis már bizonyított: lassan 10 éve működik, és éves szinten több százezer forintot takarít meg a családoknak.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.