A játék megszervezésével és működtetésével a Szerencsejáték Zrt.-t bízták meg. Az elképzelések most arról szólnak, hogy egy éven át lehet majd a különböző szolgáltatásokról kért számlák sorszámát és a kibocsátó adószámát sms-ben vagy interneten a céghez beküldeni, ahol minden hónap első munkanapján tartanának sorsolást: a heti tíz szerencsés fejenként nettó egy-egymillió forintot nyer. A számla tulajdonosának neve az első fordulóban nem szerepelne a kért információk között, csak a sorsolást követően ellenőriznék, hogy valósak-e az adatok. A nyerő számlák tulajdonosainak vállalniuk kell a nyilvánosságot, beleértve a nyilvános díjátadáson való részvételt is. Egy számlával csak egyszer lehetne részt venni a tombolán. Körvonalazódik a lista, amely azt összegzi, hogy milyen szolgáltatások számláival lehet részt venni a sorsoláson, és melyekkel nem – például telefon- vagy közműfogyasztásról szóló számlával, lakossági bankszolgáltatást igazoló beléggel nem. Úgy tudjuk, hogy az összeghatár (áfa nélkül) ezer forint lesz. Két honlap és egy telefonszám áll rajtra készen, hogy fogadja a játékra jelentkezőket.

A számlatombola mintegy félmilliárd forintot igényel a következő évben, de a sorsjáték beindításához meg kellett változtatni a közreműködő Szerencsejáték Zrt. alapszabályát is. A cég ugyanis jelenleg kizárólag olyan tételeket fizethet ki, amelyek nyereményként kötődnek valamilyen játékhoz. Itt viszont egyszerű sorsolásról van szó a számlabeküldők között, ami nem minősül szerencsejátéknak. A sorsoláshoz szükséges technikai feltételek viszont rendelkezésre állnak.

A Fidesz korábban kritikusan fogadta a kormányzati kezdeményezést, mondván, a feketegazdaság kifehérítéséhez nem „infantilis szerencsejátékra”, hanem hiteles kormányra és alkalmas gazdaságpolitikára van szükség. Ugyanakkor tény, hogy hasonló játék többek között Japánban és Horvátországban is sikerrel fut, illetve futott.