Fotó: ShutterStock (illusztráció)
Hirdetés

Sokan fotózkodnak az egri Dobó téren. Többen el is töltenek néhány éjszakát a történelmi városban. A kirándulók körében Eger az egyik legnépszerűbb úti cél. Ez látszik a foglalásokon is. Az egyik egri hotelben még akadnak szabad szobák, de a nyári szezonra már szinte teljesen megtelt.

„Leginkább a július-augusztus az, ami már jobban telítve van. De általában ez a szokás, hogy azért a nyaralásokat előbb megtervezik, és a rövidebb tartózkodásokat pár nappal az érkezés előtt próbálják lefoglalni” – ismertette Bozsik Nikolett, a Hunguest Hotels Eger&Park szállodai üzletvezetője.

A Tisza-tónál is nehéz már szabad szobákat találni. Ezen a környéken is egyre többen nyaralnak.

„Az elmúlt évben tapasztalható volt, hogy a járvány miatt sokan a hazai turizmust választották, így jóval nagyobb hangsúlyt kaptak a hazai szálláshelyek, ami a Tisza-tónál is érezhető volt” – fogalmazott Nagy Viktória, a Kormorán Kikötő és Szálláshelyek irodavezető-helyettese.

Korábban írtuk

Az új vendégek mellett olyanok is vannak szép számmal, akik régóta visszajárnak. „Körülbelül húsz éve járunk ide, és az első, ami megragadott minket, a horgászat volt. Pécsiek vagyunk és ilyen távolságból is képesek vagyunk ide feljönni” – mondta egy vendég.

Az örök kedvenc viszont a Balaton. A tó és környékének hangulata miatt rengetegen választják minden évben. A balatoni városok évek óta azon dolgoznak, hogy ne csak a nyári időszakban legyen vonzó a magyar tenger. Számos olyan lehetőség van már a tó környékén, amely az év bármely szakában jó program lehet.

„Nemcsak a nyári szezonban, hanem a nyári szezonon kívül is egyre többen látogatnak el ebbe a térségbe. Kijelenthetjük, hogy nem csak a Balaton miatt; mi próbálunk más jellegű kikapcsolódási lehetőségeket biztosítani az idelátogatók számára” – hangsúlyozta Fehér Adél, a Siófok Bella Állatpark munkatársa.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.