Fotó: MTI/Kovács Tamás

A munkanélküliség jelentős csökkenését, a foglalkoztatási helyzet javulását és a gazdaság hosszú távú növekedését emelte ki a múlt évi eredményeket ismertetve az Országgyűlés fideszes alelnöke kedd este Miskolcon.

Gulyás Gergely a város önkormányzatának évértékelő rendezvényén úgy fogalmazott: a kormány 2010-ben azt tűzte ki, hogy azokat a családokat segíti, amelyek dolgozni akarnak.

Ennek része volt az adócsökkentés, a családi adókedvezmény bevezetése és az a közmunkaprogram is, amelynek révén még tavaly is kétszázezren jutottak munkához – sorolta.

Mint mondta: Magyarország városai szépen fejlődnek, élni tudnak az uniós források kínálta lehetőségekkel, pályázatokkal.

Gulyás Gergely kiemelte: Magyarországnak egyértelműen az az érdeke, hogy az Európai Unió tagja legyen, annak ellenére, hogy az ország kritikákat fogalmaz meg az EU-val szemben.

„Európának nincs világos jövőképe, nem képes kezelni a válságokat” ugyanakkor a magyar kormány helyes választ adott a migránsválságra – közölte.

Miskolcról szólva elmondta: a város sok uniós pályázatot nyert meg, jelentős összeg érkezett fejlesztésekre, beruházásokra.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere az elmúlt évről szólva azt mondta: az a korszakváltásról, az erős város megteremtéséről és a kiszámítható hétköznapokról szólt, és ilyen lesz majd 2017 is.

Elmondta, hogy Miskolc korszakváltáshoz érkezett, a város olyan emelkedő pályára áll majd, amelyre az elmúlt harminc évben nem volt példa.

Miskolc „a Kádár-korszak acélvárosa”, a borsodi régió válságközpontja volt, mára azonban a magyar városok versenyképességét tekintve az élmezőnybe került – mondta a polgármester.

MTI