Jó hír a személyszállítóknak! Megjelent a Magyar Közlönyben: 2022 végéig felfüggesztik azt a szabályt, hogy legfeljebb…

Posted by Fidesz Budapest on Thursday, November 5, 2020
Hirdetés

A bejegyzésben hangsúlyozták, ez jó hír a személyszállítóknak, hiszen így sok millió forintnyi terhet vesznek le az érintett családok válláról.

„Magyarországnak működnie kell, a koronavírus-járvány alatt mindent meg kell tenni a munkahelyek megvédéséért. Éppen ezért a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója korábban javasolta a kormánynak: könnyítsenek a taxis vállalkozók helyzetén” – írták.

Felhívták a figyelmet, hogy a könnyítés elsősorban a fővárosi vezetés által „cserben hagyott” budapesti vállalkozóknak és családjaiknak jelent segítséget, azonban a kormánydöntés az ország egész területén dolgozó taxisokra is vonatkozik.

Hozzátették, hogy gépjármű fiatalabbra való cserélésének halasztására vonatkozó rendelkezés azokra az autókra vonatkozik, amelynek életkora a forgalmi engedélybe bejegyzett első nyilvántartásba vétel időpontjától számított 10. évet 2020. március 1. és 2022. december 31. közötti időszakban éri el, illetve azokra a taxisokra, akik már 2020. március 1-jén rendelkeztek tevékenységi engedéllyel.

Korábban írtuk