Fotó: facebook.com (ELMŰ-ÉMÁSZ)
Hirdetés

Az ELMŰ-ÉMÁSZ mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett lépésekhez és felkészüljön egy lehetséges járványhelyzetre. A vállalat célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja.

A vállalatcsoport ezért azonnali hatállyal felfüggeszti lakossági ügyfeleinél a tartozás miatti kikapcsolásokat. A vállalatcsoport az önként vállalt kikapcsolási moratóriummal kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a veszélyhelyzet időszakában minden ügyfele számára biztosított legyen a villamosenergia-ellátás.

A kikapcsolási moratórium az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-vel (egyetemes szolgáltató) szerződésben álló lakossági ügyfeleket érinti. A vállalás a nem lakossági, illetve más energiakereskedővel szerződésben álló ügyfelekre nem vonatkozik.

Budapest, 2020. március 13.

A NKM Nemzeti Közművek felfüggeszti a kikapcsolásokat a lakossági áram- és földgázszolgáltatás területén a koronavírus miatt kialakult helyzetben, az intézkedés visszavonásig marad érvényben – közölte a szolgáltató pénteken az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a kikapcsolás felfüggesztése nem csak a védendő fogyasztókat érinti, hanem a 60 napon túli számlatartozást felhalmozó lakossági ügyfeleket is, de nem vonatkozik azokra, akik már ki vannak kapcsolva.
A közleményben a szolgáltató hangsúlyozza, az NKM a biztonság érdekében minden téren csökkenteni kívánja az ügyfelek és a munkavállalók közötti személyes érintkezést. Arra kérik az ügyfeleket, hogy az irodák helyett válasszák a telefonos ügyfélszolgálatot, az online ügyfélszolgálatot, vagy a mobilapplikációkat, illetve a megkereséseket írásban is el lehet juttatni a társaság e-mail- és postacímére.
A Nemzeti Közművek folyamatosan nyomon követi a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejleményeket, további intézkedést szükség esetén ennek ismeretében tesznek, ezekről haladéktalanul tájékoztatják az ügyfeleket – írják a közleményben. (MTI)

A koronavírus okozta járványhelyzetre tekintettel az E.ON nem kapcsolja le az áramszolgáltatást a tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleknél – közölték az MTI-vel pénteken.
A kikapcsolási moratórium azonnal életbe lép, és visszavonásig marad érvényben. Nem vonatkozik ugyanakkor azokra, akik nem az E.ON Energiakereskedelmi Kft.-vel állnak szerződésben – tették hozzá.
A társaság ezzel a vállalással veszélyhelyzetben is mindenkinek biztosítja a villamosenergia-ellátást – írták.
Az E.ON a szolgáltatás biztonsága mellett a járvány megelőzéséhez is igyekszik hozzájárulni, figyelve az ügyfelek, a munkatársak, a partnerek és a hozzátartozók egészségére – olvasható a közleményben. (MTI)