Kínos magyarázkodást lehet olvasni a főpolgármester közösségi oldalán. Lényege: A csúnya, gonosz kormány elveszi a…

Posted by Varga Mihály on Thursday, October 29, 2020
Hirdetés

Varga Mihály szerint ezzel szemben tény, hogy 2010 óta a kormány 375 milliárd forint adósságot vállalt át Budapesttől, miközben az iparűzésiadó-bevételei 85 milliárdról 164 milliárdra emelkedtek. A fővárosi önkormányzatnak 2020 második negyedévének végén 27,9 milliárd forint állt rendelkezésre, állampapírban pedig 135 milliárdja volt – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet, hogy a szolidaritási elvet – ahol a gazdagabb önkormányzatok szolidaritási hozzájárulással támogatják a szegényebbeket – korábban csak egy önkormányzat törte meg, és fizetett kevesebbet: Budapest. Ezt a kivételezettséget szünteti meg fokozatosan a kormány: a főváros idén a „normál képlet” szerinti összeg 85 százalékát fizeti be, csak jövőre szűnik meg a kivételezett helyzet. Ez a folyamat egyébként már Tarlós István idejében elkezdődött – írta a fideszes politikus.

„Karácsony Gergely magyarázkodik, félrevezet, közben a – kormánnyal szemben kritikus – Moody’s hitelminősítő stabilról pozitívra javította a főváros pénzügyi helyzetének megítélését. Döntsék el kinek higgyünk: Karácsonynak, vagy a Moody’s-nak?” – tette fel a kérdést Varga Mihály.

Korábban írtuk