A nemzetközi és hazai sajtóban Németország lett a szimbóluma az egész kontinenst érintő energiaválságnak. A szakértők érékelése szerint azért alakult így, mert a német kormány saját állampolgárai érdekei helyett az Egyesült Államok globális céljait tartotta szem előtt az oroszokkal szembeni szankciós politika kialakításakor.

Hirdetés

Ma már arról szólnak a hírek, hogy az összeomlás szélére kerülhet a német gazdaság, miután elszabadult az infláció. A szakemberek azzal kalkulálnak, hogy a pénzromlás mértéke negyven éves (negatív) rekordot dönthet. Sőt, a német áruházak, elsősorban a kertészeti boltok és a barkácsáruházak téli korlátozást terveznek, de néhol akár be is zárhatnak az üzletek egy időre.

Nem javít a közhangulaton, hogy a német politikai elit egymás után fogalmazza meg az abszurd javaslatait. Baden-Württemberg szövetségi tartomány miniszterelnöke, Winfried Kretschmann azt javasolta a németeknek, hogy zuhanyozás helyett nedves ruhával töröljék le magukat az áram- és gáztakarékosság érdekében.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.

Korábban írtuk