A válság ellenére vannak olyan szakterületek, amelyekre nagy a munkaadói igény. A mérnöki, műszaki (különösen villamos- és gépészmérnökök), informatikai, valamint pénzügyi, gazdasági végzettségű diplomások iránt a gazdasági recesszió ellenére is kereslet mutatkozik. A 2009 tavaszi és őszi HVG Állásbörzén szintén ezek voltak a legkeresettebb végzettségek.

A szaktudás iránti igény egyre erősebben jelenik meg a munkaerő-piacon, így bár a válság még mindig negatív hatással van a kereslet-kínálati viszonyokra, egyes területeken már bizonyos szintű fellendülés tapasztalható. A pozitív változásokat és várakozásokat mutatja az is, hogy a HVG Állásbörzén, mely két év alatt hazánk egyik piacvezető országos karriervásárává nőtte ki magát, már most, a rendezvény előtt közel 2 hónappal elkelt a kiállítói helyek 70%-a. A rendezvény iránti fokozott érdeklődésből és a visszatérő kiállítók nagy arányából látszik, hogy a vállalatok felismerték az állandó jelenlét fontosságát és a személyes kapcsolatfelvétel előnyeit.

Az eddig jelentkezett kiállítók többsége elsősorban mérnököket kereső gyártóvállalat, ezt követi az IT- és telekommunikációs szektor, amelyek a mérnökök és informatikusok legmeghatározóbb munkaadói. A kiállítói listában jelentős számban jelennek meg továbbá a szolgáltató központok és a pénzügyi szolgáltatásokat (bank és biztosítás) nyújtó vállalatok. Ezeken a helyeken főként gazdasági, pénzügyi végzettségű fiatalokat és több idegen nyelvet beszélő munkavállalókat keresnek. Több vállalat képviseli továbbá az autóipart, az energiaszolgáltatási szektort és a kereskedelmi láncokat is. A fenti kínálat a személyzeti tanácsadóknak köszönhetően más területek ajánlataival is kiegészül.

A 2009 őszi rendezvényen több mint 9000 céltudatos álláskeresővel, és képzések, valamint külföldi lehetőségek iránt érdeklődő, fiatal diplomásokkal találkozhattak a vállalatok, szervezetek képviselői.

A tavaszi HVG Állásbörze a korábbihoz hasonló figyelemmel számol, mind a kiállítói, mind a látogatói oldalról. A szervezők az ősszel első ízben megrendezett Mérnök Napok tapasztalatai alapján speciális szakmai programokat, előadásokat, versenyeket kínálnak az informatikai, mérnöki és pénzügyi terület szakemberei, hallgatói számára.

Jelentkezési határidő kiállítóként: 2010. február 26.

HVG Állásbörze, Országos Képzési és Karriernapok

2010. március 25-26. (csütörtök-péntek), 10.00-18.00

SYMA Rendezvényközpont, C csarnok