✅ Kevesebb hulladék, környezetbarát alapanyagok és nagyobb hatékonyság. Már teljes kapacitással üzemelnek a Fenstherm…

Posted by Varga Mihály on Sunday, February 28, 2021
Hirdetés

Varga Mihály tájékoztatása szerint a műanyag nyílászárók gyártásával és kereskedelmével foglalkozó társaság új gyártósorai már teljes kapacitással működnek, a félmilliárd forintból vásárolt berendezésekhez a kormány 230 millió forinttal járult hozzá, segítve ezzel 126 munkahely megvédését is.

A vállalat a hír kapcsán az MTI-vel közölte: a gépsorok számának növelése elsősorban a gyártókapacitás bővítését szolgálta, míg az automatizálás a magas termékminőség fenntartását garantálja. A beruházással az előállított késztermékek száma egyműszakos munkarendben a jelenlegi 65-70 ezerről évi 90-110 ezer darabra növelhető, ami már export piacok kiszolgálását is lehetővé teszi. A fejlesztéstől éves szinten 20-25 százalékos árbevétel-növekedést remél a vállalkozás – fűzték hozzá.

Jelezték: a Fenstherm Future Zrt. 2021 februárjában 137 munkatársat foglalkoztatott, és a dolgozói létszáma a koronavírus-járvány ellenére az elmúlt év egészében meghaladta a 135 főt. A cég nyílászáróinak 98 százalékát Magyarországon értékesíti: magánvásárlók részére viszonteladói hálózatán keresztül, míg nagyberuházásokhoz, társasház építésekhez közvetlenül, beépítéssel együtt szállítják termékeiket.

A cég nettó árbevétele 2019-ben megközelítette a 4,9 milliárd forintot, adózott eredménye 283 millió forint volt.

Korábban írtuk