Húsüzem zöldenergiával HajdúszoboszlónA hazai állattenyésztés versenyképességének egyik feltétele, hogy a…

Posted by Nagy István on Tuesday, August 31, 2021
Hirdetés

Az 1 milliárd forintra tervezett bekerülési költség mára 1,4 milliárd forintra nőtt, amelyhez az eredeti 50 százalékos intenzitású állami és európai uniós támogatás félmilliárd forint volt.

A beruházás másfél év alatt készült el, melynek során az új épületek a legmodernebb technológia vívmányait vonultatják fel, miközben megújuló energiát alkalmaznak. Azzal pedig, hogy egy kézben marad a tevékenység – a legelőtől az asztalig – a biztonságos, kiszámítható termelést valósítja meg a családi gazdaság – erősítette meg Nagy István.

Az agrártárca vezetője szerint az agrárium nem szakma, hanem életforma. A család sikeres életútját példaként állította a többi ágazat művelői számára, azt hangsúlyozva, hogy aki akar, az meg tudja valósítani álmait, elképzeléseit. Arra buzdította a gazdatársadalmat, hogy pályázzanak, mert akár ötmilliárd forintot is elnyerhetnek.

Katona Imre tulajdonos, ügyvezető elmondta, hogy szarvasmarha telephelyeiken pásztoroló legeltetéssel foglalkoznak. Magyarországon egyedül ő rendelkezik Japánból származó wagyumarha-tenyészettel. A húsüzembe levágva, negyedelve érkeznek a marhák.

A pályázatban 10 munkaerő alkalmazását kötötték ki, ám már 14 személyt tudnak foglalkoztatni.

Korábban írtuk