Nemesvámoson a mezőgazdaságban használatos műanyag fóliahulladék felhasználásával készült termékeket gyártanak, így mentesítik a környezetet a szennyeződéstől, egyben hatalmas lépést tesznek a körforgásos gazdaság megvalósítása felé – emelte ki a miniszter.

Hirdetés

Nagy István elismerését fejezte ki Csatári Lászlónak, a Jager Csoport tulajdonos ügyvezetőjének, hogy kifejlesztette a technológiát, amelynek során a felhasznált műanyag tisztítása és az ezzel járó környezetszennyezés nélkül készítenek új termékeket.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy országszerte már mintegy száz begyűjtő ponton adható le a mezőgazdaságból származó műanyag hulladék.

Nagy Lajos, a Green Csoport tulajdonos ügyvezetője ismertette: a két cég együttműködése során a Jáger Csoport ügyvezetője által kifejlesztett agglomerációs technológiát a Green Technológia Kft. meghonosította a mezőgazdaságban. Az új technológia lehetővé teszi, hogy – ellentétben a korábban használt módszerekkel -, szennyezést hordozó műanyag termékeket is felhasználjanak az agglomerátum gyártása során – közölte.

A műanyag hulladék újbóli felhasználásával olyan termékeket állítanak elő, amelyeket szintén a mezőgazdaságban tudnak alkalmazni. Mintegy 15 különböző terméket állítanak elő az üzemben, köztük csöveket, mezőgazdaságban használatos hálót, munkavédelmi padozatot.

Az új csarnok mintegy 600 négyzetméteres, 170 ember dolgozik az üzemben.

Korábban írtuk