13.000 m2-rel gyarapodik a Széchenyi István Egyetem kampusza, ez 30%-os bővülést jelent az egyetemépületek eddigi összterületéhez képest. Bő 10 milliárd forint értékben egy saját erőből finanszírozott beruházás és az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) keretében, részben uniós részben pedig saját forrásból, további kilenc projekt valósul meg.

Hallgatókra vetítve ez fejenként nagyjából 1 millió forintos befektetést jelent, amely a legmagasabb fajlagos támogatási összeg a hazai felsőoktatás egészét tekintve.

A komplex egyetemfejlesztési program célja egy európai színvonalú felsőoktatási intézmény kialakítása, ahol naprakész, alkalmazható ismereteket sajátíthatnak el a hallgatók, korszerű eszközökkel, magas nívón folynak a valós problémákra használható választ kínáló kutatások, s ahol igen értékes partneri támogatást kaphatnak a gazdasági élet innovatív szereplői.

„Egyetemünk területén soha nem látott intenzitású építkezés folyik, amely teljesen átalakítja a kampuszt” – mondta dr. Szekeres Tamás rektor. „Az a célunk, hogy a város és a térség minél több polgárának legyen valami dolga nálunk, nyújtsunk valamit számukra, amiért érdemes átjönni a hidak valamelyikén. A felsőoktatás – a Széchenyi István Egyetem révén – Győrben igazodik leginkább a piac valós igényeihez. Olyan diplomát és tudást kapnak itt a hallgatók, amellyel jó eséllyel el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A nagyszabású fejlesztések révén a SZE-Győr a XXI. század olyan nyitott, az ipari környezettel szoros szimbiózisban élő egyeteme kíván lenni, amelyet az elsők közt tartanak számon” – mondta a rektor.

Az összehangolt fejlesztések részeként nemrég kezdte meg működését az intézményben a Tudásmenedzsment Központ, emellett magyar és idegen nyelvű tananyagok fejlesztésével, az oktatók folyamatos továbbképzésével, az intézmény működési minőségét jelentősen fokozó vezetői információs rendszer bevezetésével, diplomás pályakövető rendszer és egyéb hallgatói szolgáltatások továbbfejlesztésével, a kutatási tevékenység elmélyítésével és számtalan további törekvéssel igyekszik megfelelni a SZE-Győr a modern, XXI. századi felsőoktatási intézményekkel szemben támasztott követelményeknek.