Hirdetés

Lázár János a Facebook-oldalára feltöltött videóban beszélt a tárgyalásokról, amelyeken Goran Vesić szerb építési, közlekedési és infrastrukturális miniszter volt a partnere.

A magyar miniszter kijelentette: Magyarországnak stratégiai célja, hogy három nagy átlépési pontot újjáépítsen a magyar-szerb határon: Hercegszántónál, Kelebiánál, valamint Röszkénél.

Azt mondta, alaposan átbeszélték a szerb közúti közlekedési és vasúti projekteket is. A közúti közlekedésben az autópályák összekapcsolása a legfontosabb, a vasútnál pedig megépíteni a gyorsvasutat Budapest és Belgrád között, valamint összekötni Szegedet Szabadkával, Szabadkát pedig Bajával – emelte ki Lázár János.

Közölte: Goran Vesić délután még találkozik magyar üzletemberekkel, mások mellett Csányi Sándorral, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójával. Beszélnek majd a Duna hajózhatóságáról, a dunai áruszállítás lehetőségeiről.

Korábban írtuk


Magyarországnak és Szerbiának az áru- és személyforgalom bonyolításáért stratégiai szövetséget kell kötnie, és minden mesterséges akadályt le kell bontani, legyen az jogszabály vagy határ – jelentette ki Lázár János.