Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)
Hirdetés

Igen gazdag a magyar társadalom – leginkább ez derült ki 2009 nyarán, az akkori világválság és hazai visszaesés idején. Az Országgyűlés ugyanis ekkor, egészen pontosan június végén, a szocialista-szabad demokrata kormányzás utolsó időszakában, Bajnai Gordon egyéves miniszterelnöki működésének kezdetén fogadta el az egyes nagy értékű vagyontárgyak megadóztatásáról szóló törvényt. A jogszabály ötletének felmerülésekor elsőre talán sokan azt gondolták, végre valaki célba veszi az igazán tehetőseket, a multimilliomosokat.

Aztán, a részletek megismerése után érkezett a kijózanító pofon: Gyurcsány Ferenc utódja és az akkor még mindig együtt mozgó balliberális pártok az ország minden egyes ingatlanára adót vetettek ki. És a közteher nem is lett volna olyan kevés.

A forgalmi érték harmincmillió forintot meg nem haladó része után 0,25 százalékot, a harmincmillió forint feletti, de 50 millió alatti rész után 0,35 százalékot, az e fölé eső részre pedig fél százalékot számítottak volna fel. A törvény annyi engedményt adott, hogy a harmincmillió forintnál kevesebbet érő ingatlanok adómentesek voltak. Az elvonás azonban ezzel együtt is igen sokakat érintett volna.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk