Fotó: shutterstock.com
Hirdetés

A 2021-es év utolsó hónapjaiban világszerte tapasztalható energiaár-robbanás óriási többletköltségeket jelentett az európai emberek számára. A 2013-ban hazánkban bevezetett rezsicsökkentésnek köszönhetően ebből a magyar fogyasztók nem éreztek semmit, míg

Bécsben vagy Berlinben kétszer-háromszor annyit fizetnek az emberek a villanyért, a gázért, mint Budapesten, Svédországban pedig a budapesti gázár nyolcszorosát fizetik.

A rezsicsökkentés eredményei jelentősek: a rezsicsökkentés nélkül havonta több mint 32 ezer forinttal, míg évente 386 ezer forinttal kellene többet fizetniük a családoknak a villanyért és gázért.

Az intézkedés bevezetése óta átlagosan 25 százalékkal csökkentette a kormány a földgáz, áram és távhő árát, és ennek köszönhetően 2162 milliárd forint maradt a családoknál.

Orbán Viktor több ízben is kijelentette, hogy hiába a baloldali támadások – és Brüsszel adóztatási törekvése – a rezsicsökkentés velünk marad. Mint fogalmazott: „Amíg mi vagyunk a kormányrúd mögött, addig ez így lesz.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Híradó honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk