Az ipar teljesítményének növekedése összességében még így is kétszer nagyobb, mint az uniós átlag (10 százalék), a hazai termelés volumene, az árváltozásoktól megtisztítva, mintegy 20 százalékkal múlja felül a 2015-ös, Eurostat által vizsgált viszonyítási évet – tették hozzá.

Hirdetés

Közleményében a GFM megerősítette: a kormány mindent megtesz, hogy ellensúlyozza a magyarok által elutasított lépések hatásait. Húsz intézkedésről született döntés az infláció letörése, a családok megvédése, a teljes foglalkoztatás megőrzése és a recesszió kivédése érdekében. Az intézkedések működnek: tetőzött az infláció, 4,7 millióan dolgoznak, mélyponton a regisztrált álláskeresők száma. A recesszió kivédéséhez és az uniós fejlettséghez való felzárkózás folytatásához azonban meg kell védeni az ipari növekedést.

A célok elérése, a vállalkozások forráshoz jutása és a beruházások magas szinten tartása érdekében a kormány többek közt 1000 milliárd forintot biztosít a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramon keresztül, valamint március elsejével elindította az összességében 600 milliárdos kerettel rendelkező Baross Gábor tőkeprogramot, amelynek első ingatlan- és értékpapíralapokat célzó pillére 150 milliárd forintot juttat a gazdaságba – emlékeztetett a GFM.

Korábban írtuk