Egy percet sem pihennek a felszolgálók Eger egyik legnépszerűbb éttermében, ahol hónapok óta szinte mindennap telt ház van. Ugyanis a belföldi turisták mellett újra jönnek a külföldiek is.

Hirdetés

Barabás Albert ügyvezető arról beszélt a Híradónak, hogy

a vendégek nemcsak többet fogyasztanak, hanem drágább fogásokat is választanak, így többet is költenek.

Naponta 20 tonna fagyasztott túrógombóc, nudli és derelye készül Gávavencsellőn a legmodernebb technológiával. Simon Tamás ügyvezető az M1 Híradónak azt mondta: hamarosan bővítik a gyárat, ugyanis Európa nagyáruházai után a távol-keleti piacokon is meg szeretnének jelenni.

Folyamatosan fejlődnek, 2015 óta az ötszörösére növelték a termelést.

„Egy speciális termékkört szeretnénk előállítani, gluténmentes termékeket szeretnénk gyártani, ugyanis az exportpiaci fejlesztéseink azt igazolják vissza, hogy ezekre a termékekre nagyon nagy szükség van az exportpiacon” – mondta Simon Tamás, a Frigo Hasso Kft. ügyvezetője.

Korábban írtuk

Szakértők szerint a Covid után a hazai ipar, illetve a szolgáltatói szektor is talpra állt, és az elhúzódó háború, valamint az energiaválság ellenére is növekedtek a bevételeik. Ez pedig a legfrissebb GDP-adatokon is látszik.

A magyar gazdaság az elhúzódó háború ellenére is növelte teljesítményét

6,5 százalékkal bővült a második negyedévben a hazai GDP, és a magyar gazdaság növekedéséből az aszály sújtotta mezőgazdaságon kívül minden ágazat kivette a részét – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán. Hangsúlyozta: jól teljesített az ipar, a kereskedelem, a turizmus, a pénzügyi ágazat és az infokommunikációs szektor is.

„A magyar gazdaság teljesítményének alapja a munka: a foglalkoztatásban állók száma meghaladta a 4,7 milliót, a munkanélküliség rekordalacsony, a 3 százalékot közelíti. Azon dolgozunk, hogy a háborús válságban is megvédjük a magyar gazdaság növekedését, megőrizzük a munkahelyeket, tovább csökkentsük a hiányt és az államadósságot” – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

EU-s viszonylatban is előkelőnek számít a 6,5 százalékos bővülés, ugyanis az eddig ismert adatok alapján Magyarországot csak Szlovénia és Portugália előzte meg. Ráadásul sok tagállamban – például Németországban, Belgiumban és Csehországban – annyira lelassult a gazdasági növekedés, hogy a 4 százalékos uniós átlagot sem érte el.

A baloldallal se gazdasági növekedés, se rezsicsökkentés nem lenne, hanem újra a megszorítások és a tömeges munkanélküliség korszaka térne vissza

– így reagált a Fidesz a friss GDP-adatokra.

A teljes cikk elolvasható a Híradó.hu oldalán, IDE kattintva!