Holland gazdák útlezárással tiltakoznak a német határhoz közeli A1-es autópályán 2022. június 29-én. MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink
Hirdetés

Az Alex Marlow-nak adott interjújában Eva Vlaardingerbroek elmondta, hogy az olyan országokat, mint Kanada és Hollandia, a Világgazdasági Fórum (WEF) és más globalista elitek állomáshelyéül használják annak érdekében, hogy kísérletezhessenek a társadalom átalakítására irányuló radikális terveikkel.

A holland kormány jelenleg is harcban áll a gazdákkal, akik traktorjaikkal országszerte leállították a kritikus infrastruktúrát, tiltakozásul az ellen, hogy azzal az indokkal akarják lefoglalni földjeiket, hogy megfeleljenek az Európai Unió vadvédelmi és emissziós előírásainak.

Eva Vlaardingerbroek elmondta: a holland mezőgazdaság elleni támadásnak komoly gazdasági következményei lehetnek, kiemelve, hogy Hollandia a világ második legnagyobb mezőgazdasági exportőre. Hozzátette: az ország Európa legnagyobb húsexportőre és a világ ötödik legnagyobb tejtermék-exportőre is, és szerinte ezek az iparágak lesznek a Nagy Újraindítás program fő célpontjai.

A liberális-globalista Mark Rutte miniszterelnök vezette koalíciós kormány regnálása alatt Hollandia kötelezettséget vállalt arra, hogy 2030-ig 50 százalékkal csökkenti az állattenyésztés által termelt nitrogénkibocsátást, hogy így megfeleljen az EU Natura 2000 programjának, amely előírja a tagállamok számára, hogy megvédjenek bizonyos, Brüsszel által ökológiai szempontból veszélyeztetettnek ítélt területeket. Ez azt jelenti, hogy egyes területeken akár 95 százalékkal is csökkenteni kell majd a kibocsátást; becslések szerint az ország mezőgazdasági területeinek 30 százalékát érintheti a változás.

Korábban írtuk

A holland gazdák, akik az elmúlt hetekben országszerte tiltakozásokba kezdtek, azt is kifogásolják, hogy más uniós országok nem hajtanak végre ilyen szigorú előírásokat, és ezért azok hátrányosan érintik a holland vállalkozásokat.

„Ők büszke emberek, nagyon keményen dolgozó emberek, és nagyon sikeres emberek, akiket most megfosztanak a tulajdonuktól” – mondta Eva Vlaardingerbroek a Breitbartnak.

Vlaardingerbroek azt is elmondta, hogy a holland kormány azon szándéka mögött, hogy termőföldeket foglalnak le, nem a klímaváltozás, hanem az európai migránsválság áll, és azt állítja, a kormány ezeken a földterületeken a migránsok számára akar lakóparkokat építeni.

A hollandiai lakhatási válság nem a holland népesség növekedése miatt van, hanem azért, mert az Európai Unió a nyitott határok vízióját követte – érvel az elemző. Ez már meg is kezdődött: Flevoland tartomány felvásárolta a Noordoostpolderben található „nitrogénterületet” azzal a szándékkal, hogy ott, ahol korábban termőföldek voltak, menekültügyi központot építsen.

Az úgynevezett Nagy Újraindítás propagálói úgy tartják, a nyugati világnak nem szabad visszatérnie a világjárvány előtti életmódra és életszínvonalra, mert az túl sok energiafogyasztással járt, és emiatt fenntarthatatlan. Mindennek ellenére például az Európai Bizottság a magánrepülőgépeket és a luxusjachtokat továbbra sem terheli karbonadóval, ezért a Nagy Újraindítás ellen felhozott egyik leggyakoribb kritika az, hogy az valójában csak a hétköznapi tömegek életét nehezítené meg és őket kötelezné igen komoly spórolásra, miközben a dúsgazdagok továbbra is folytathatnák pazarló luxuséletmódjukat.

(forrás)