Megjegyezték, hogy a pénzügyi intézmény a legrégebben működő kínai bank Magyarországon, melynek budapesti képviseleti irodája 1997-ben nyílt meg. A megbeszélés
célja új közös projektek feltárása volt, kiemelt fókusszal az energetikai és infrastrukturális fejlesztések finanszírozására – írták.

Hirdetés

Az NGM kifejtette, 2024 fontos év a kínai-magyar kapcsolatokban, „idén ünnepeljük a két ország közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 75. évfordulóját. Az elmúlt évek erőfeszítéseinek köszönhetően a két ország gazdasági együttműködése új szintre emelkedett a Bank of China pedig aktívan támogatja az +Egy övezet, egy út kezdeményezés+ és Magyarország keleti nyitási politikájának integrációját”.

A Bank of China összehangolta fejlesztési stratégiáját az Európai Unió zöld fejlesztési céljaival, és a szén-dioxid-semlegesség 2025-ig történő megvalósításával ötvözve megalkotta a térség nemzeti zöld transzformációs fejlesztési terveit. A Bank of China megnyitása óta elkötelezett a kínai és a magyar vállalkozások kiszolgálása mellett, és továbbra is aktívan hozzájárul a két ország közötti akadálytalan kereskedelemhez, pénzügyi integrációhoz és az emberek közötti kapcsolatok fejlesztéséhez – írta az NGM.

Korábban írtuk