A Fidesz szóvivője felhívta a figyelmet: óriási a különbség, ha megnézzük, milyen volt a kormányzás minősége és az ország állapota 2002-ben, és milyen 2010-ben. Ma az államadósság GDP-arányosan meghaladja a 80 százalékot, a munkanélküliség 16 éves csúcsára ért. Jelenleg azt is nehéz megmondani, hogy mennyi a hiány. Az bizonyos csupán, hogy jelentősen több annál, amit a kormány állít – mutatott rá.

A Bajnai-kormány költségvetése tele van trükkökkel. Ezt bizonyítja, hogy az első negyedév végére a hiánynak a háromnegyede halmozódott fel. Ennek alapján félő, hogy mire a Fidesz átveszi a kormányzást, az MSZP teljesen kiüríti az államkasszát – szögezte le a politikus.

Az ország tehát minden eddiginél rosszabb helyzetben van. Magyarország jelenlegi helyzetén csak nagy lendülettel lehet változtatni, amihez minden eddiginél nagyobb nemzeti egységre van szükség – nyomatékosította Szijjártó Péter. Hozzátette: ha ez a nemzeti egység kisebb, akkor ilyen mélyről csak nagyon nehézkesen lehet felállni. A választók a második fordulóban dönthetik el, hogy milyen nagy nemzeti egységet hoznak létre.

Az adatok nyilvánosságra hozatalára vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta: nem csak mást akarunk tenni, hanem másként is akarunk kormányozni, mint az MSZP. Olyan többet nem lesz, hogy a kormány más számokkal operál, mint amiket az embereknek mond. Amint a Fidesz megtudja a pontos adatokat, azonnal nyilvánosságra hozza őket – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

(fidesz.hu)