A világ húsz legkiemelkedőbb szociális üdülési programja között mutatta be az Erzsébet-programot a Nemzetközi Szociálturisztikai Szervezet (ISTO) idei közgyűlésén – közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az MTI-vel.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

A magyar kormány által létrehívott Erzsébet-programot a Nemzetközi Szociálturisztikai Szervezet (International Social Tourism Organisation) a világ húsz legkiemelkedőbb szociálturisztikai rendszere közé választotta – írta az alapítvány Pintér Andrea, az ISTO igazgatótanácsának tagja tájékoztatása alapján.
    
Közölték: az ISTO 37 tagországának 163 szervezetéből választotta ki 17 ország 20 programját. A szervezet októberi közgyűlésén bemutatott kiadványában Belgium, Brazília, Kanada, Chile, Kolumbia, Franciaország, Németország, Olaszország, Dél-Korea, Mexikó, Portugália, Oroszország, Spanyolország, Svájc, az Egyesült Királyság és Uruguay szociális programjai mellett a magyar Erzsébet-programot is a legjobbak közé sorolta. A magyarországi modell az egyetlen közép-kelet-európai.
    
A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az Erzsébet-programban részt vevők száma 2012 óta évről évre növekszik, eddig mintegy 1 millió ember jutott pihenési lehetőséghez.

(MTI)