Fotó: MTI/Bruzák Noémi (szerk.)
Hirdetés

A pénzügyminiszter elmondta, hogy a gazdaságvédelmi intézkedések részeként májusban 86 Pest megyei vállalkozás több mint 4,7 milliárd forintot nyert el eszközberuházásokra és munkahelymegőrzésre.

A programra való négyszeres túljelentkezés miatt a Pénzügyminisztérium vizsgálja a meghirdetett keretösszeg emelésének lehetőségét – tette hozzá.

A magyar gazdaság újraindításában nemcsak a nagyvállalatok támogatása, hanem a kis- és középvállalatok fejlesztése, az ott dolgozók munkahelyének védelme is kulcsfontosságú – emelte ki Varga Mihály, és elmondta, hogy a raklapokat gyártó Rozifa Kft. 700 millió forintos beruházásához a kormány közel 300 millió forintos támogatást nyújt.

Korábban írtuk

A pénzügyminiszter szerint a vállalatok visszajelzése és a fejlesztési pályázatokon tapasztalt túljelentkezés azt mutatja, hogy Magyarország a járvány utáni időszakban is vonzó termelési és befektetési célpont. Hozzátette, hogy jelenleg is több mint négyezer milliárd forintnyi beruházás van folyamatban, amelyből számos kis- és középvállalkozás is részesül.

A gazdasági kilátásokat ismertetve Varga Mihály elmondta, hogy az első negyedév gazdasági teljesítménye alapján Magyarország még mindig az uniós élvonalban van, az elért 2 százalékos növekedés az ötödik legmagasabb az EU-ban. Hozzátette, hogy a következő évre a kormány a 4,8 százalékos növekedést tűzte ki célul az idei várhatóan 3 százalékos visszaesés után.